Achter de schermen

“Lokale journalistiek als bindmiddel en kritische volger van lokaal nieuws” – Haren de Krant.

Geplaatst

 

Sinds 2014 maak ik elke maand een strip voor Haren de Krant die inspeelt op de actualiteit van Haren en omstreken. Haren de krant is een zelfstandige regionale huis-aan-huis krant die met een oplage van 40.000 wordt verspreidt in Haren en omstreken. Haren de Krant gelooft in lokale journalistiek als bindmiddel en is een kritisch volger van lokaal nieuws.

Om een  grap te verzinnen voor een strip kijk ik elke maand naar het actuele nieuws op www.harendekrant.nl. Vaak zoek ik naar een grappige pakkende kop. Daarnaast zoek ik naar nieuwsitems waar men zich, in mijn ogen, onnodig druk om maakt. Denk aan nieuwsitems zoals de fusie met de gemeente Groningen, asielzoekers, hondenbelasting, afschaffing van de Diftar of bijvoorbeeld betaalt parkeren.

Soms combineer ik het wereldnieuws met nieuws uit Haren. Een voorbeeld hiervan is de onderstaande strip, deze gaat over de fusie met de Gemeente Groningen, met in de hoofdrol ex-wethouder M. Verbeek en politicus Carles Puigdemont.  Toen ik deze strip illustreerde was het onafhankelijkheidstreven van de Spaanse regio Catalonië met Carles Puigdemont volop in het nieuws.

Haren de krant