Van zwart-wit naar kleur: hoe een illustratie voor Iv-Groep een puzzel werd

Amsterdam staat bekend om zijn grachten, die de stad een unieke charme geven. Maar de bruggen en kades verkeren in een zorgwekkende toestand. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze constructies dringend toe zijn aan onderhoud of vernieuwing. Een aantal jaren geleden schonk Iv-Groep hier al aandacht aan met behulp van een, door mij getekende,  zwart-wit illustratie. Dit jaar kreeg ik de opdracht om dezelfde illustratie een update te geven en in te kleuren zodat Iv-Groep er een puzzel van kon maken.

Iv-Groep wilde de puzzel gebruiken tijdens de Ivent Masterclass 2023. Een interactieve bijeenkomst waarin experts van Iv-Groep hun kennis en ervaring delen over actuele thema’s in de ingenieurswereld. De puzzel was bedoeld als een leuke en interactieve manier om de aandacht te trekken en de boodschap over te brengen dat Iv-Groep complexe vraagstukken kan oplossen. Het resultaat was een puzzel van 1000 stukjes en één van 60 stukjes die de problemen en oplossingen die Iv-Groep biedt.

Iv-Groep

 

Iv-Groep b.v.

Als je meer wilt weten over mijn illustraties of als je interesse hebt in een puzzel op maat, neem dan gerust contact met me op.

Iv-Groep b.v. is een wereldwijd opererend ingenieursbureau dat technische oplossingen bedenkt. Iv-Groep is gespecialiseerd in staal en werktuigbouw en levert integrale, op maat gemaakte en innovatieve ontwerpen en adviezen voor de aanleg en instandhouding van duurzame droge en natte infrastructuur.