De laatste krant van Haren

 

Sinds 2014 maak ik elke maand een strip voor Haren de Krant die inspeelt op de actualiteit van Haren en omstreken. Haren de krant is een zelfstandige regionale huis-aan-huis krant die met een oplage van 40.000 wordt verspreidt in Haren en omstreken.  Na het opheffen van Harener Weekblad in 2021 door Mediahuis Noord is Haren de Krant nog de enige krant in Haren.

Om een  grap te verzinnen voor een strip kijk ik elke maand naar het actuele nieuws op www.harendekrant.nl. Vaak zoek ik naar een grappige of pakkende kop. Daarnaast zoek ik naar nieuwsitems waar men zich om druk maakt. Denk aan nieuwsitems zoals de fusie met de gemeente Groningen, asielzoekers, hondenbelasting, afschaffing van de Diftar of bijvoorbeeld betaalt parkeren.

Soms combineer ik het lokale nieuws uit Haren met wereldnieuws. Een voorbeeld hiervan is de onderstaande strip, deze gaat over de fusie met de Gemeente Groningen, met in de hoofdrol ex-wethouder M. Verbeek en politicus Carles Puigdemont.  Toen ik deze strip illustreerde was het onafhankelijkheidstreven van de Spaanse regio Catalonië met Carles Puigdemont volop in het nieuws.

Haren de krant