De fusie met Groningen, een heet hangijzer voor velen, werd mijn geliefde thema

HAREN – Afgelopen december tekende ik mijn laatste strip voor Haren de Krant. Tien jaar lang heb ik de lezers van Haren de Krant voorzien met mijn strips over het wel en wee in Haren en omstreken. 

Het begon in 2014 toen redacteur Hein Bloemink mij vroeg om strips te tekenen voor Haren de Krant. Hein en ik werkte toentertijd beide bij ZINN ouderzorg waar ik strips tekende voor de bewonerskrant. Vanaf dat moment schiep ik elke maand een wereld van humor en herkenning, waarin de dorpsperikelen en kleine gebeurtenissen tot leven kwamen. De fusie met Groningen, een heet hangijzer voor velen, werd mijn geliefde thema. De ergernis over de samensmelting met de grote stad, het verdwijnen van de politiek uit Haren, het werd allemaal getekend in dikke zwarte inktlijnen. Nadat de fusie een feit was verdween daarmee ook de politiek uit Haren.

Hopelijk zagen de Harenaren, met hun eigenzinnigheid en liefde voor traditie, in mijn strips een spiegel van hun eigen bestaan en konden ze er uiteindelijk om lachen.

Hein bedankt!

Bij Haren de Krant geloven ze in lokale journalistiek als bindmiddel en zijn ze kritische volgers van het lokaal nieuws. Hein Bloemink is de drijvende kracht achter de krant, en probeert met zijn krant in de haarvaten van Haren en omstreken te zitten. Haren de Krant is de echte leeskrant van Haren en omstreken. De krant is sinds 1995 een mix van nieuwsbrenger en ontmoetingsplaats. De website, dagelijks gevoed met actueel nieuws uit Haren en omgeving, trekt per maand ruim 50.000.

Leer de krant kennen in deze reportage van 4 minuten: