HOE BEREIK JE EXTERNE EN INTERNE DOELGROEPEN VIA ILLUSTRATIES? VIER VOORBEELDEN.

Trots delen. Imago versterken. Inzetten ter verbinding. Helderheid creëren. Klanten werven. De inzet van een illustratie is veelzijdig! Alles wat een mooi podium verdient kun je erin kwijt en van alles kan samengevoegd worden. Externe en interne doelgroepen bereik je via illustraties. Denk aan relaties, consumenten, stakeholders en werknemers.

Relaties bereik je met een illustratie
Een creatief en origineel idee van Convident: het bedrijf dat websites en webshops ontwikkelt heeft een mini puzzel laten maken als relatiegeschenk. De puzzel in ansichtkaartformaat bestaat uit 99 stukjes. Het is een manier om klanten te bedanken voor de samenwerking, en om ze uit te dagen om iets nieuws te proberen: ‘Leg samen met ons de puzzel’.

Consumenten bereik je met een illustratie
Voor boekwinkel Bruna Vanderveen Assen mocht ik een illustratie maken voor een grote legpuzzel van 1000 stukjes. Het thema van de puzzel was het TT-Festival in Assen en lag eind april 2023 in de winkel voor de verkoop. Een mooie bijvangst voor Bruna Vanderveen Assen was alle media-aandacht rondom deze limited edition!

Stakeholders bereik je met een illustratie
Amsterdam staat bekend om zijn grachten die de stad een unieke charme geven. Maar de bruggen en kades verkeren in een zorgwekkende toestand. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze constructies dringend toe zijn aan onderhoud of vernieuwing. Iv-Groep schenkt hier aandacht aan met behulp van een door mij getekende illustratie die onder andere tijdens de Ivent Masterclass 2023 werd ingezet.

Iv-Groep b.v.

Werknemers bereik je met een illustratie
Op zoek naar een origineel cadeau voor je werknemers? GasTerra en Chris Russell lieten een op maat gemaakte illustratie maken voor een legpuzzel. Alle wensen verwerk ik in één illustratie, zoals de quilty pleasures van de werknemers van Chriss Russell. Beide illustraties vind je hier.